CATALÀ | CASTELLANO

El web del llibre electrònic

Cercador de llibres
Autor   Títol   ISBN  
Kempis, Tomás de (1380 - 1471)


Tomàs de Kempis o de Kempen, o Thomas Haemerken (Kempen, avui a la Renània del Nord-Westfàlia, ca. 1380 - Zwolle, Països Baixos, 25 de juliol de 1471) va ser un canonge agustí, escriptor místic, a qui s'ha atribuït l'autoria de De imitatione Christi (De la imitació de Crist), un dels tractats devocionals més influents de la història del cristianisme.

Tomàs de Kempis pertany al corrent místic que es va difondre al llarg del Rin des de Suïssa a Estrasburg i Colònia. Era seguidor de Geert Groote i Florentius Radewijns, fundadors dels Germans de la vida en comú.
Les seves obres són de caràcter devocional: biografies de religiosos, com la de Geert Groote (Vita Gerardi Magni) i de Liduina de Schedeim (Vita Lidewigis), cartes i sermons. Es considera que és l'autor del tractat De imitatione Christi (De la imitació de Crist), obra fonamental de la devotio moderna. Redactat per a la formació dels monjos, va traspassar el claustre i es va difondre arreu, esdevenint el llibre devocional més llegit del moment i un dels més editats i llegits fins al segle XIX. L'obra és un exemple de mística cristiana, format per aforismes i màximes per a la meditació.

Contacte  |  Avis legal  |  Copyright Buscollibre.com