CATALÀ | CASTELLANO

El web del llibre electrònic

Cercador de llibres
Autor   Títol   ISBN  
Salaverría Ipenzaa, José María (1873 - 1940)


José María Salaverría Ipenza (Vinaròs, 8 maig 1873 - Sant Sebastià 28 de març de 1940) va ser un escriptor espanyol, que va formar part del regeneracionisme
Va ser, més que novel·lista, poeta o assagista, un incansable viatger. Entre d'altres llibres va escriure Vella Espanya, Vida de Martín Fierro i altres assajos i Sevilla i el andalusisme. També va col·laborar amb la Revista de les Espanyes, en la qual es van publicar algunes de les seves conferències i assajos. Es va diferenciar de moltes de les figures de l'anomenada generació del 98, grup en el qual cronològicament apareix inserit, pel seu entusiasme i el seu optimisme sobre el futur d'Espanya. La seva obra evoluciona des del regeneracionisme cap a un discurs més conservador. La República Argentina, visitada per Salaverría en diversos moments, el va inspirar llibres com Terra argentina, El poema de la pampa i Paisatges argentins.
Juan Pablo Fusi li descriu com «maurrasiano i pre-feixista». Segons aquest mateix autor Salaverría asignana al liberalisme característiques retrògrades i antiquades.
Contacte  |  Avis legal  |  Copyright Buscollibre.com