CATALÀ | CASTELLANO

El web del llibre electrònic

Cercador de llibres
Autor   Títol   ISBN  
Vidal, Peire (1150-1210)


Peire Vidal (1150-1210) va ser un trobador occità de Tolosa, en actiu de 1175-1205. Fill d'un pelleter, va ser protegit del comte Ramon V de Tolosa, en la cort va començar la seva carrera.

Més tard va estar al servei del vescomte Barral de Marsella, d'Alfons II el cast, rei d'Aragó i comte de Barcelona, ​​de Bonifaci de Montferrato i de Ricardo Cor de Lleó.

Presumia de ser el millor dels cavallers i el més enamorat, però en la seva poesia també s'expressa la nostàlgia per l'absència del seu país.

Va viatjar per Palestina, Itàlia, Europa central i Malta. Va ser conseller de grans personatges del seu temps i un dels màxims representants del trovar lleu.

Amb fama de petulant i fanfarró, Martí de Riquer el descriu com "ple d'enginy i d'agudesa, verboroso, espontani i transparentant una autèntica simpatia personal, sempre troba pretextos per compondre cançons i rarament deixa de ser brillant i agut".

Es conserven 45 de les seves cançons. Les dotze de les quals encara es conserven les melodia reflecteixen el mèrit de la seva reputació com a músic.


Poesies

-Cent cavaliers ai totz Sols prestació
-Cent Domna sai que cascun-m Volia
-ANC no mori
-De mots rics no tem Peire Vidal
Contacte  |  Avis legal  |  Copyright Buscollibre.com