CATALÀ | CASTELLANO

El web del llibre electrònic

Cercador de llibres
Autor   Títol   ISBN  
Abbott Abbott, Edwin (1838 - 1926)


Edwin Abbott Abbott (Londres, Anglaterra 20 desembre 1838 - 1926), professor, escriptor i teòleg anglès, conegut per ser l'autor de la sàtira matemàtica Flatland, romanç of many dimensions (Planilandia, una novel.la de moltes dimensions 1884). Abbott era el fill major d'Edwin Abbott (1808-1882), director de l'escola de Filologia Marylebone, i la seva dona, Jane Abbott (1806-1882). Els seus pares eren a més primers.

Es va educar a la City of London School i al St John 's College de la Universitat de Cambridge, on va arribar als més alts honors en obres clàssiques, matemàtiques i teologia, i va ser nomenat fellow (a Oxford i Cambridge, professors i alumnes de postgrau que participen del govern de la Universitat). En 1862 va prendre els hàbits religiosos. Després de dur a terme estudis de postgrau al King Edward 's School de Birmingham, i en el Clifton College de Clifton, Bristol succeeix a G. F. Mortimer com a director de City of London School el 1865 amb només vint anys d'edat. Es converteix també després en Hulse lecturer (càrrec teològic de l'Església d'Anglaterra) el 1876.

El seu treball més famós, Planilandia (Flatland): un romanç de moltes dimensions (1884), l'escriu sota el pseudònim d'A Square (Un. Quadrat). El llibre ha vist moltes edicions, la novena edició de 1953 va ser reimpresa per l'editorial de la universitat de Princeton el 1991 amb una introducció de Thomas Banchoff. Flatland és un conte de les aventures d'un quadrat en Lineland i Spaceland. En ell Abbott intenta popularitzar les nocions de geometria multidimensional però el llibre és també una sàtira intel ligent dels valors socials, morals, i religiosos del període.

Es va retirar el 1889, i es va dedicar a la literatura i les recerques teològiques. Les inclinacions liberals del Dr Abbott en teologia eren prominents en les seves opinions educatives i en els seus llibres. La seva Gramàtica shakespeariana (1870) és una contribució permanent a la filologia anglesa. En 1885 ell va publicar una biografia de Francis Bacon. Les seves escriptures teològiques inclouen tres romanços religiosos publicats anònimament: Philochristus (1878), Onesimus (1882), i Sitanus (1906).

Contribucions més pesades són la discussió teològica anònima The Kernel and the Husk (1886), Philomythus (1891), el seu llibre The Anglican Career of Cardinal Newman (1892), i el seu article "els evangelis" en la novena edició de la Enciclopèdia Britànica, incorporant una visió crítica que va causar considerable enrenou en el món teològic anglès. També va escriure St Thomas of Canterbury, història Death and Miracles (1898), Johannine Vocabulary (1905), Johannine Grammar (1906). Va morir d'una grip.
Contacte  |  Avis legal  |  Copyright Buscollibre.com