CATALÀ | CASTELLANO

El web del llibre electrònic

Cercador de llibres
Autor   Títol   ISBN  
BEOWULF - (POEMA)
Anónimo, Anònim
Idioma : Castellà


Beowulf és un poema èpic anglosaxó anònim que va ser escrit en anglès antic en vers literacions. Compta amb 3.182 versos, i per tant conté molt més text que qualsevol obra similar en el seu mateix idioma, representant al voltant del 10% del corpus existent del vers anglosaxó.

Tant l'autor com la data de composició del poema es desconeixen, encara que les discussions acadèmiques solen proposar dates que van des del segle VIII al XII d. C. L'obra es conserva al còdex Nowel o Cotton Vitellius A. xv i donada la fama del poema, tot i que conviu amb altres obres en el mateix manuscrit, aquest s'ha anomenat «manuscrit Beowulf». Encara que el poema no té títol al manuscrit, se l'ha anomenat Beowulf des de principis del segle XIX i es conserva a la Biblioteca Britànica.

Té dues grans parts: la primera succeeix durant la joventut de l'heroi Gauta o geata (en algunes traduccions, "got") que dóna nom al poema, i narra com va en ajuda dels danesos o juts, que patien els atacs d'un ogre gegantí-Grendel-, i després de matar a aquest, s'enfronta a la seva terrible mare, en la segona part, Beowulf ja és el rei dels gautas i lluita fins a la mort amb un ferotge drac.

La seva importància com epopeia és equiparable a la del Cantar dels Nibelungs saxó, el Càntic meu Cid espanyol, la Cançó de Roldán francesa o el Lebor Gabal Érenn (Llibre de les Conquestes d'Irlanda). [Cita requerida] Durant el segle XX, s'han realitzat incomptables estudis i debats al voltant de diferents aspectes del poema.
Contacte  |  Avis legal  |  Copyright Buscollibre.com