CATALÀ | CASTELLANO

El web del llibre electrònic

Cercador de llibres
Autor   Títol   ISBN  
EGIDIO, EL GRANJERO DE HAM
Tolkien, John Ronald Reuel (1892 - 1973)
Idioma : Castellà


Egidio, el granger de Ham és una novel.la de John Ronald Reuel Tolkien que va ser publicada el 1949 i és la presumpta traducció d'un manuscrit en llatí insular que explica els orígens del Petit Regne.

Tolkien no havia acabat encara El Senyor dels Anells, però "Egidi ..." és en molts sentits una paròdia d'aquell. Apareix la parafernàlia cavalleresca del hobbit i la trilogia, la insensatesa i la vanitat dels poderosos i l'ascens d'un home comú i sense ambicions que arriba a rei pels atzars d'una aventura.

Egidi és com Bilbo, Frodo, Sam o Lhandios, un autèntic antiheroi.

Argument

Aegidius Ahenobarbus Julius Agricola de Hamm, o Egidi de Ham per abreujar, viu amb la seva dona Àgueda i el seu gos Garm a la seva granja, a la regió central de l'illa de Bretanya. Un dia Garm el desperta anunciant-la intromissió a la granja d'un gegant, arribat del Nord, curt de vista i una mica sord, que s'ha extraviat en el seu passeig, i que, entre altres destrosses, ha trepitjat a la vaca Galatea deixant camusa com una estora. Egidi va amb el seu trabuc, que se li dispara sobre la carota del gegant a causa del ensurt que es porta al veure-ho. Aquest creu que li ha picat un insecte i fuig del lloc. L'incident és celebrat pels habitants del poble, i la fama de Egidi arriba a oïdes del rei, qui li regala una vella espasa. Tot marxa bé per al granger fins que entra en escena un drac, anomenat Crisófilax Dives. Egidi, armat amb l'espasa, que segons descobreix el rector per unes inscripcions es tracta de Caudimordax o Tajarrabos, l'espasa de qui va ser exterminador de dracs Bellomarius, que es desembeina sola quan hi ha un drac a prop, fereix Crisófilax, que promet lliurar les seves riqueses si no el mata. Marxa per portar-les. Assabentat el rei, va a Ham per reclamar com a seves les riqueses del drac, però aquest incompleix la promesa en no tornar. El rei mana a Egidi i alguns dels seus cavallers a passar comptes amb el drac, el qual mata a uns i espanta als altres, però davant la presència de Egidi amb la seva espasa, es veu obligat a donar-li gran part dels seus tresors, carregant amb ell en el retorn. Egidi, després negar-li el tresor al rei, i amb l'ajuda de Crisófilax, crea el seu propi regne. Sent ja rei, deixa anar al drac, que retorna a la seva cova al costat de la part del tresor que no va lliurar a Egidi.
Contacte  |  Avis legal  |  Copyright Buscollibre.com