CATALÀ | CASTELLANO

El web del llibre electrònic

Cercador de llibres
Autor   Títol   ISBN  
LA FESTA DELS REIS
Shakespeare, William (1564 - 1616)
Idioma : Català


Nit de Reis (en anglès Twelfth Night, Or What You Will) és una obra de teatre de William Shakespeare. S'escriví per ser representada la nit que feia dotze, Epifania, d'ençà la Nit de Nadal.


Argument

El duc d'Il·líria, Orsino, és enamorat d'Olívia. Aquesta a causa de la mort d'un germà s'enclaustra en un convent.

Alhora, Viola i Sebastià (germans bessons), víctimes d'un naufragi, aterren als dominis del duc, i perdent-se l'un a l'altre, Viola creu a son germà negat al mar. Aquesta última decideix posar-se al servei del duc fent-se passar per un noi, tot prenent el nom de Cesàrio.

El duc el fa servir de missatger per declarar el seu amor a Olívia, però vet aquí que Viola s'enamora del duc, i per acabar-ho d'adobar, Olívia s'enamora de Viola, sota l'aspecte de Cesàrio.

Mentestrant l'oncle d'Olívia, Sir Toby li cerca un pretendent, Sir Andrew. La donzella i el bufó d'Olívia, Maria i Festa, engalipen el majordom de la dama, Malvòlio, tot fent-li creure que la mestressa està enamorada d'ell. Mentrestant arribà en Sebastià, i Sir Andrew, tot prenent-lo per Cesàrio el desafia a un duel per l'amor d'Olívia, tot just quan ella fa entrada, impedint així l'afer i enduent-se Sebastià amb ella, casant-se en secret amb ell confonent-lo amb Cesàrio.

La comèdia acaba trobant-se els germans, desfent-se Viola de la seva disfressa i revelant el seu sexe, aleshores el duc entén les insinuacions del seu patge, acaba casant-se amb ella, i la minyona, Maria amb Sir Toby.
Contacte  |  Avis legal  |  Copyright Buscollibre.com