CATALÀ | CASTELLANO

El web del llibre electrònic

Cercador de llibres
Autor   Títol   ISBN  
BODAS DE SANGRE - FEDERICO GARCÍA LORCA - (1933) (TEATRO)
García Lorca, Federico (1898 - 1936)
Idioma : Castellà


Noces de sang és una tragèdia en vers i en prosa de l'escriptor espanyol Federico García Lorca escrita en 1931. Es va estrenar el 8 de març de 1933 en el Teatre Beatriz de Madrid per la Companyia de Josefina Díaz i Manuel Collado i va ser portada al cinema per Carlos Saura en 1981.

És una producció poètica i teatral que se centra en l'anàlisi d'un sentiment tràgic. Des de la vida i la mort, a l'antic i el modern, en la manera de veure la tragèdia. Tot això emmarcat en un paisatge andalús tràgic i universal.

El tema principal tractat en aquest gran drama és la vida i la mort. Però d'una manera arcà i ancestral, en la qual figuren mites, llegendes i paisatges que introdueixen el lector en un món de ombrívoles passions que deriven en la gelosia, la persecució i en el tràgic final: la mort. L'amor es destaca com l'única força que pot vèncer-la.

L'obra recull els costums de la terra de l'autor, que encara perduren. Tot això a partir d'objectes simbòlics que anuncien la tragèdia. És constant en l'obra de Lorca l'obsessió pel punyal, el ganivet i la navalla, que en Noces de sang atreuen la fascinació i, alhora, presagien la mort.

Els esdeveniments tràgics i reals en els que podria basar-se l'obra de Lorca es van produir el 22 de juliol de 1928 a el Mas del Frare, Níjar, Almeria. Lorca els va conèixer per la premsa, si l'escriptora i activista d'Almeria Carmen de Burgos, originària de Níjar, ja havia escrit una novel.la curta sobre el succés anterior a Noces de sang, anomenada Puñal de clavells, que va ser també inspiració per a l'autor granadí .
Contacte  |  Avis legal  |  Copyright Buscollibre.com