CATALÀ | CASTELLANO

El web del llibre electrònic

Cercador de llibres
Autor   Títol   ISBN  
AMOR DE DON PERLIMPLIN CON BELISA EN SU JARDÍN - GARCIA LORCA, FEDERICO - (EROTICO)
García Lorca, Federico (1898 - 1936)
Idioma : Català


Amor de don Perlimplín amb Belisa en el seu jardí és una obra dramàtica breu escrita per Federico García Lorca el 1933. En ella el protagonista, un home ancià que no coneixia l'amor, s'enamora de la jove amb qui es va casar per força. No obstant això aquesta s'enamora d'un altre home. La trama conforma una tendra però esquinçada tragicomèdia.Resum i estructura

L'obra es presenta en quatre quadres dramàtics:

  •     Primer quadre

Perlimplín i Marcolfa determinen que Perlimplín es casi amb Belisa, la filla de la seva veïna, tot i que el pretendent és molts anys més gran que ella. Encara que cap dels dos vol, Perlimplín i la mare de Belisa acorden el matrimoni.

  •     Segon quadre

Durant la nit de noces Perlimplín s'enamora de Belisa al veure-la per la ranura de la seva porta mentre es vesteix de casament.

  •     Tercer quadre

Es revela que Belisa li ha estat infidel la primera nit de noces amb cinc homes diferents, un de cada raça o continent. Apareix un misteriós home que estima a Belisa, però que ningú coneix. Perlimplín es mostra feliç i l'ajuda a trobar a aquest home.

  •     Quart quadre

A les 22:00 Belisa va a buscar el seu enamorat al pati, però no hi és. Perlimplín arriba disposat a matar-lo, desapareix entre l'espessor i poc després entra en escena un misteriós home vestit de vermell, amb la cara tapada i una ferida al cor. Cau al pis i es descobreix que era l'enamorat de Belisa, la qual li destapa la cara ... Perlimplín era l'home de qui s'havia enamorat, com va predir: «si no m'estimes a mi, ploraràs d'amor per ell».Personatges

    Perlimplín, protagonista, home vell i solitari.
    Belisa, dona, jove i infidel.
    Marcolfa, emprada lleial.
    Mare de Belisa, planeja el casament.
    Misteriós home, l'enamorat de Belisa.
    Dos follets. Oculten l'escena d'infidelitat de Belisa en la seva primera nit de casada.
Contacte  |  Avis legal  |  Copyright Buscollibre.com